Writing Friday: Scrie-mi că mă iubești

      8 comentarii la Writing Friday: Scrie-mi că mă iubești

Mi-a fost întotdeauna greu să scriu despre iubire. Mi-a fost teamă că sensibilitatea mă vulnerabilizează și că asta o să omoare fără luptă amazoana din mine. Îmi pare rău, am greșit 🙂

Apoi am confundat emoțiile cu siropul. Ăla lung, gros, lipicios, care-ți încleștează fălcile și te face să te miști în reluare, ca-n Matrix, când ție de fapt îți vine să fugi mâncând pământul. Îmi pare rău, am greșit din nou.

Am început să învăț. Și am învățat așa: să scriem despre dragoste este aproape la fel ca atunci când ne îndrăgostim, căci punerea sentimentelor în pagină e similară cu momentul în care ne expunem în fața celui pe care-l iubim cu speranța că o să ne iubească înapoi la rândul lui. Ne expunem defectele, vulnerabilitățile, slăbiciunile, în speranța că ele vor fi percepute ca atrăgătoare și că vom fi apreciați măcar pentru curajul pe care l-am avut să le dăm pe față.

Scriitura bună, de calitate, implică aceleași lucruri ca și o relație bună: onestitate, generozitate, open-mindness, curiozitate, umor și modestie. Scriitura proastă suferă de aceleași defecte: impostură, prefăcătorie, atitudine defensivă, vinovăție, milă, egoism.

Cu lucrurile astea în minte, vă provoc să scriem despre iubire. Iată tema săptămânii:

O fostă iubire te sună din senin, habar n-ai de ce. Amândoi ați mers mai departe și nu te-ai mai gândit la el/ea de ani de zile, Iar acum îți spune că ar vrea să-ți împărtășească un secret. Ce urmează?

8 comments on “Writing Friday: Scrie-mi că mă iubești

 1. Schmitza

  Nu m-am gândit niciodată că scriitura proastă are ca defecte vinovăția sau mila … Iar acum că mă gândesc, cred că nu pot să-ți dau dreptate …

  Reply
  1. Liviana Tane Post author

   Personal, Irina, nu cred că aș putea vreodată să scriu despre dragoste cu milă și s-o fac bine. Asta a fost lecția mea. Dar scriitura e un spațiu intim, în care fiecare își găsește propriile motivații, de-aia e atât de frumos să citești atât de multe perspective, te îmbogățesc 🙂

   Reply
 2. Alfred D.

  „D-ra Amazoana” autoare a acestui articol, consider ca plecati din start in redactarea articolului de la o ipoteza eronata.Citez: „Mi-a fost teamă că sensibilitatea mă vulnerabilizează și că asta o să omoare fără luptă amazoana din mine.” Conform definitiei gasite in dexonline: amazoánă sf [At: CANTEMIR, HR. 59/7 / V: -onă / Pl: ~ne / E: fr amazone, lat amazon, gr αμαξών] 1 (Mit) Femeie dintr-o gintă de războinice, care nu admitea nici un bărbat printre ele, rezulta ca femeia din dv nu accepta prezenta unui barbat care vine la pachet cu acele sensibilitati care considerati ca va vulnerabilizeaza. Prezenta acelor sentimente nu ar trebui sa va vulnerabilizeze ci ar trebui va va innobileze, deoarece a iubi este un sentiment nobil.

  Reply
 3. Schmitz Ela

  Licăritul din privirea ei îmi dă de înțeles că e fericită, oricât de neortodoxă e fericirea ei, că prin cotloanele mele cu credințe s-a așternut, în ultimul deceniu, un strat șiclit de praf. Zâmbesc. Ochii mei i-au lăsat de înțeles că o susțin.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *